Stjerna fra øst - avisene skriver:


"Stjerna fra øst" - CD med Geirr Lystrup, Torunn Sævik, SKRUK og Moskva balalaika quartet. 

Bergens Tidende:
Fordi den berører julens budskap og fordi den gjør det med slik originalitet.


Dagbladet:
Strålende norsk-russisk samarbeid om alternativt juleevangelium.

Oppland Arbeiderblad:
En juleperle i ord og toner...juleevangeliet stråler klarere enn noen gang...i samarbeid med Skruk, dets fargerike leder Per Oddvar Hildre, og forsterket med to bassangere fra Røde Armès kor får vi en musikalsk skatt i fanget. Arrangøren Henning Sommerro og Moskva Balalaika Quartet formidler det såre og kraftfulle i den russiske musikken.

VG:
Rørende julefabel på russiske folkemelodier.

Rogalands Avis:
Flott russisk norsk musikkmiks...de russiske melodiene går rett til hjertet...tilfører juleevangeliet en ny dimensjon.

Adresseavisen:
Fascinerende og annerledes. Geirr Lystrup gjør jula ny.

Helgelands Blad:
"Stjerna fra øst" blinker høyt over de andre juleplatene på stjernehimmelen. Den må bare tas med hjem og lyttes til.

Vårt Land:
Denne musikken gir meg inspirasjon gang etter gang fordi den er så full av flotte detaljer som jeg oppdager litt etter litt. Jeg blir engasjert, samtidig som det er musikk til å hvile i.

"Stjerna fra øst" - Bok illustrert av Malgorzata Piotrowska:

Hamar Arbeiderblad:
Ei lysende poetisk fortelling om Barnet som ga troen, håpet og kjærligheten liv...plasserer juleevangeliet inn i vårt nordiske taigalandskap og vår egen myteverden...noen språkbilder og formuleringer er så vakre at ei stakkars lesersjel dirrer.

Dagsavisen, Oslo:
Bokas "eventyrlige" atmosfære understrekes og forsterkes av Malgorzata Piotrowskas illustrasjoner. De har både enkelhet og poetisk kraft.


"Stjerna fra øst" - Konsert med SKRUK, MBQ, Anna Otervik og Geirr Lystrup:

Sunnmørsposten:
...godt å lytte til de velpleide stemmene i dette koret med fyldige og malmtunge basser som passer så godt til russisk folklore. Likeså imponerte Moskva Balalaika Quartet med flere virtuose innslag.

Konsert med Vinje Songlag, MBQ, Anna Otervik og Geirr Lystrup:

Varden:
Det ble en kraftfull og fin opplevelse da "Stjerna fra øst" ble framført i Kjela kraftverk. Hele 270 publikummere fant veien langt inn i fjellet. Spesielt imponerte balalaikavirtuosen Alexander Gorbachov. Trampeklapp ble utøverne fortjent til del.

Konsert med Solheimkoret, MBQ, Anna Otervik og Geirr Lystrup:

Hamar Arbeiderblad:
Stjerna i Geirr Lystrups julefortelling skinte sterkt og varmt over rundt 800 tilhørere i Vang Kirke. Anna Sundstrøm Otervik synger betagende vakkert...Solheimkoret lød homogent og rent. Geirr Lystrup er en ypperlig forteller. Sangen "Frå himlen kom ein engel" som publikum fikk være med på helt til slutt, rundet fint av kvelden.

FX CD260