Til Alf og damene

30. mai lanserte Geirr Lystrup sitt nye album «Til Alf og damene», en samling nyskrevne viser der han hedrer hundreårsjubilanten Alf Prøysen.

-Jeg har vokst opp med Prøysens viser og fortellerkunst og har lært mye av hans unike evne til å skrive folkelige og dype tekster på en og samme tid, sier Geirr Lystrup, - Dette er viktig også for meg som låtskriver og artist, og med «Til Alf og damene» vil jeg gjerne gi noe tilbake.

Tittelmelodien «Alf og damene» er en livlig tango som skildrer en oppdiktet bursdagsfest der Alf Prøysen inviterer alle sine kjære «jinter» til en heidundrende feiring. Her er både Mari du bedåre, a Gunvor i den raude kjolen sin, Jordmor Matja – og selvsagt Teskjekjerringa i farlig godt humør. Ellers på plata serverer Lystrup ni andre nye viser om kvinnfolk og kjærlighet. Hanne Tveter og Anne Bolette Stang Eng er medsolister.

Med Prøysenviser i Prøysenland
Geirr Lystrup bor selv i «Prøysenland» og ble tildelt Prøysenprisen i 1987. Albumet er hans 25. soloalbum, og Lystrup har i over førti år vært en av Norges ledende visesangere. Til nå i karrieren har han mottatt hele fem Spellemannpriser.

Til Alf og damene (JuniCD20):
Tekst, melodi og sang: Geirr Lystrup
Produsert av Juni Musikk – 2014.
Kontakt: Geirr Lystrup, tel: 91388351
Distribusjon: www.musikkoperatorene.no

Last ned:
Pressemeldingen (pdf)
Tegning av Oddmund Mikkelsen
CD-cover forside

 

Juni CD20