"Har han sett Lyset"- Hamar Arbeiderblad 24. august 2002

Utdrag fra artikkel:

"Den gamle radikaler Geirr Lystrup skriver festspillet til bispedømmets 850-årsjubileum. Fra protestviser til «ei salme om dagen» - har forfatteren av «Lysmannen» sett lyset nå?"

-Jeg har i det minste åpnet opp en skuff i min sjelelige kommode, som har vært lukket lenge, sier prestesønnen, poeten og protestsangeren forsiktig. Som forfatter av musikkspillet «Lysmannen», skrevet til feiringen av Hamar Bispedømmes 850-årsjubileum, og premièreklart like over jul, har han ventet seg spørsmålet.
- Jeg har jo stått med gitaren noen år, og det helst på andre scener enn den jeg nå skriver for. Og sjøl om jeg som person egentlig ikke er et fnugg viktigere enn naboen, så innser jeg at jeg er et offentlig medmenneske og dermed må regne det som naturlig at folk spør. "

"«Ei salme om dagen det skulle vel gå for denne salmisten å skrive. Så sjela fekk noko å bryne seg på

Og heldt seg forsvarleg i live»."

"Prosjekt «Lysmannen», som skal ende som kirkelig musikkspill etter jul, i regi av Hedmark Teater og Hamar Bispedømme, er i godt gjenge. Akkurat nå er manuset i regissør Brit Lossius' hender, og Geirr venter spent på hennes innspill. Han vet hun har kvaliteter å tilføre produksjonen og gleder seg.

- At nettopp teateret går i kompaniskap med kirka om et sånt spill ser jeg som et helt konkret uttrykk for at vi trenger å danne felles front mot den tingliggjøring og materialisme som preger verdensbildet. Folk søker større grad til åndelighet nå enn for noen år siden. «Lysmannen» setter ord på noe a denne lengselen.
- Som det er opportunt å surfe på?"

"...- Så du har sett lyset?
- For meg er noe av spenninga og krafta i livet, kall det gjerne lyset, å leve i frihet med min Gud. Det er godt å få leve som helt menneske, og innse at en både har lyse og mørke sider. Nå er jeg endelig blitt stor gutt, og kan tillate meg å mumle ei bønn når jeg føler for det, og samtidig banne så det lyser når jeg bommer på en ball ved bordtennisbordet."

Kort & godt :)Pressebilder
- For nedlasting / kan brukes i avis. Bildene er i tif-format


Portrett av Lystrup  
(2901 kb)


Lystrup m/Godtfolk  
(2008 kb)