Geirr Lystrup ute med "Salmeboka mi"


Den folkekjære visesangeren Geirr Lystrup er ute med ”Salmeboka mi” som avslutter trilogien med hans samlede viser.

Gud Fader og Vårherre, nei gud fri oss fra det derre. Du er min og vide verdens Mamma Gud. (Fra Mamma Gud)

Tidligere har Geirr Lystrup gitt ut ”Viseboka mi” og ”Barnesangboka mi”. Denne gangen er det 142 av Lystrups salmer og kjærlighetssanger som samles i ei bok. Den rikt illustrerte boka (Malgorzata Piotrowska) inneholder blant annet fortellingene og sangene til Stjerna fra Øst, Vårtakkefesten, Lysmannen og nye sanger om Guds kvinnelige ansikt: Mamma Gud.

- Gud er altfor viktig til at Hun bør overlates til kirka og teologene aleine, sier Geirr Lystrup. I ”Salmeboka mi” har han flere sanger som framhever det kvinnelige i gudsbegrepet. - Jeg forstår ikke helt hvorfor vi i kirka må henvende oss til Herre Gud, et mannlig opphav for Skaperverket. Vi blir jo alle født til verden av ei mor, verden blir stadig gjenskapt gjennom det kvinnelige, forklarer han.  

Om Geirr Lystrup:

Geirr Lystrup (født 1949) vokste opp som prestesønn i Vinje, Telemark. Han har vært aktiv som visesanger siden 1968 og er kjent for sine nære, varme, humoristiske og ofte samfunnssatiriske tekster. Platekarrieren hans startet i 1972 og Lystrup har i årenes løp mottatt en rekke priser, deriblant fem Spellemannpriser.

I tillegg til sin rikholdige plateproduksjon, har Geirr Lystrup gitt ut flere bøker, både viseantologier, diktsamlinger og barnebøker. Han har også skrevet flere teaterstykker, de fleste av disse for barn, og deltatt på platesamlingene Våre beste barnesanger 1 og 2.

For intervjuavtaler kontakt: Geirr Lystrup
tlf: 91388351, E-post: geirr@lystrup.no


”Salmeboka mi” distribueres av Cantando Musikkforlag: http://www.musikkforlaget.no

Høyoppløselig bilde: www.musikkforlaget.no

Se bilder av Salmeboka mi