Sitater fra "Lysmannen"


…tenk på alt dom har preka og skrivi nå i to tusen år, om en stabla alle dissa orda oppå hverandre, det ville blitt et horribelt fjell, og under det dampende isfjellet har de skriftlærde begravd n Jesus, gjort n til en fossil…og enda sier dom at Jesus lever. Det kaller jeg et under!

Streng og dømmende har dom laga `n. Streng og dømmende som et speilbilde av seg sjøl. Jeg som trudde at det var Gud som hadde skapt oss i sitt bilde?

…Ubegripelig så mørk ei kjerke kan bli…stappa med skygger, lag på lag…kanskje det var her folk hengte fra seg skyggen når dom fòr?

Hysj, ikke le i kirka. Om Gud kunne få lov til å le, da skulle jeg begynt å ta `n på alvor.

…Her må det ha vært en real kortslutning, mangler en fas inni her jo! Og så har dom brukt 16 ampère bånnsikringer på 10 ampère kurs, gubedre! Livsfarlig med trege sikringer, særlig om du er på feil kurs…Kirken den er et gammelt hus, dissa ledningen må da minst være katolske, katolsk overledning.

…greit for meg, bare diskuter de ti bud og den hellige ånd og prek om synd og skam og jomfrufødsel til langt inn i Sinaiørkenen…men det vil jeg ha sagt, ligg unna `n Jesus! Fanns ikke snobbete veit du, vanka med halliker, horer og tollere…i dag hadde han vel holdt seg med dissa narkomane, tenker jeg…Er det ikke litt rart da, jeg mener alle katedralene og kjerkene…ikke det at jeg har noe med det, men åffer ska det så store hus til? For en Gud som gjorde seg så liten at han ble født i en stall av ei mor som var flyktning!

…Au, her var det klo, må være strøm på villspor. En skal ha respekt for lyset, eller som Rotvolden sa da han fikk seg en skikkelig kavring: Jeg handhelste på lyset jeg, sa `n, og mørkt vart det!

 

 

Kort & godt :)Pressebilder
- For nedlasting / kan brukes i avis. Bildene er i tif-format


Portrett av Lystrup  
(2901 kb)Lystrup m/Godtfolk  
(2008 kb)


For å lagre pressebilder:
Høyreklikk på filen og lagre mål som...