Pressemelding

Geirr Lystrup - Viseboka mi
Åpne flyer som pdf-dokument

Det er en imponerende og allsidig samling viser Geirr Lystrup presenterer i ”Viseboka mi”. Helt siden debuten i 1972 med LPen ”Ti på taket og Måltrostblues” har han jevnlig utgitt plater med egne sanger. Mange av dem har blitt gjengangere i norsk radio: Honninghumla, Wenche med c, Egg & Champagne, Sommar i september og To tanter dansar tango er blant melodiene som de fleste nynner med på.

Med bokas over 270 sanger markerer Lystrup her sin posisjon i norsk musikkliv. Det er en samtidsengasjert visedikter vi møter, samtidig som han har en solid plassering innenfor tradisjonen. Visene er både alvorlige og humoristiske, de handler om det hjemlige og det fjerne – og er diktet med både varme, ironi og skarp satire, men framfor alt med mye humor.

Her finner du visene fra Songen om Kjærligheta, Grønlandsplata I Menneskenes Land og gammaldanslåtene fra ”Ha ti dæ” – og mange mange andre. Her er også sangene fra musikkspillene Brenn sjøl og Maribel og en stor bolk med sanger som ennå ikke er spilt inn.
Boka er utstyrt med noter og besifring og en instruksjons-CD for de som ikke er notekyndige.
Fremst i boka finner du en fargerik kavalkade over platene sangene er hentet fra.

”Viseboka mi” er først ut av tre bøker. Neste år kommer ”Barnesangboka mi” etterfulgt av ”Salmeboka mi”

Geirr Lystrup
Viseboka mi
590 s.
Pris kr. 349
Norsk Musikforlag/Juni